thomas front tl TOP 7

 

ER DU STRESSET?

JEG KAN HJÆLPE DIG AF MED STRESS!

Hvis du er ramt af stress kan jeg hjælpe dig. Den stresscoaching jeg tilbyder, afhjælper først den opbyggede kroniske stress og hjælper dig derefter til at den ikke kommer igen.  Du kan evt. tage denne STRESSTEST , for at se om du har grund til at være på vagt i forhold til stress.
 
Hvis din krop og psyke reagerer med stress vil der være forskellige signaler, som du kan læse mere om her. signalerne.

 

"HER OG NU" STRESS!
Stress er en helt naturlig hormonel tilstand, der på kort sigt sikre vores overlevelse bedst muligt, når vi står over for noget som opfattes som truende - bevidst eller ubevidst. For at sikre kroppens overlevelse bedst udløses hormonerne adrenalin og kortisol, hvilket på kort sigt optimerer vores reaktioner og kroppens funktioner.

NORMAL FUNKTION!
Når vi atter kan ånde lettet op efter en "truende" situation træder vores parasympatiske system normalt i kraft og forløser de stresshormoner der er i kroppen.

NÅR DET GÅR GALT!
Hvis stresshormonerne udløses for ofte kan det parasympatiske system ikke følge med og stresshormonerne begynder at ophobes i kroppen. Dette kan medføre alvorlig skade på krop og psyke, og det er derfor vigtigt at kende og holde øje med signalerne .

HONNINGKRUKKEN
Desværre er overgangen mellem "her og nu" stressen og den kroniske og skadelige stress flydende og lumsk. Stresshormonerne kan i starten af en opgave give en følelse af energi og klarhed - det kunne kaldes honningkrukken - men hvis vi ikke kommer op af krukken i tide og hormonerne fortsat bliver forøget i kroppen, sker der det modsatte af "her og nu" stressen,  hvor kroppen sikres optimale betingelser for overlevelse i en presset situation. Vores evne til at tænke logisk og få noget fra hånden bliver mindre og mindre - det kræver mere og mere af os at nå det samme stykke arbejde. En tilstand, der kun bliver værre og selvforstærkende,  hvis der ikke gøres noget aktivt for at komme ud af tilstanden.